Rookworst

Ook dit jaar mogen wij vol trots zeggen dat onze rookworsten tot de beste van Nederland behoren. Wij zijn namelijk weer met GOUD bekroond!

Winnaars 2014
Trotse slagers met hun bekers

Arnhem Rookworststad
Elk jaar wordt in Arnhem de prestigieuze slagersvakwedstrijd ‘Arnhem Rookworststad’ georganiseerd. Een vakjury beoordeelt de rookworsten van Nederlandse slagers en bekroont deze met zilver of goud. Onze rookworsten werden met goud bekroond en we vertellen graag waarom deze zo bijzonder zijn.

Het geheim
De combinatie van het beste vlees, specerijen en het rookproces maken onze rookworst zo goed. De basis bestaat uit sappig varkensvlees en zacht doorregen spek. Losse kruiden zoals foelie en koriander worden vervolgens toegevoegd. Smaakmaker van deze bijzondere rookworst is een speciaal soort peper die door de slager zelf wordt gekneusd.

Het rookproces
De rookworst wordt gerookt in een rokerij die al meer dan 50 jaar in gebruik is. Deze rookkast geeft dan ook een heel eigen karakter aan de worst: een volle rooksmaak en een goudbruine kleur. Het resultaat van roken met puur eikenhoutzaagsel.

Voeg je ten slotte ons vakmanschap en jarenlange ervaring toe, dan kom je tot onze bijzondere rookworst. Niet voor niets komt men van heinde en ver speciaal naar onze slagerij om zo’n heerlijke rookworst te kopen.

Bereidingswijze

En hoe maak je deze heerlijke rookworst dan klaar? Heel gemakkelijk! Breng een pan water bijna(!) aan de kook en leg de rookworst in de pan met water. 20 minuten laten wellen en dan is de worst klaar om van te genieten. Zorg ervoor dat het water niet kookt!