Natuur-Rundvlees

Al meer dan 30 jaar worden de koeien door Slagerij de Bruin rechtstreeks op de boerderij uitgezocht en aangekocht. Enkele jaren geleden zijn wij in contact gekomen met een boer waar de koeien op een bijzonder diervriendelijke manier worden grootgebracht. Resultaat van deze samenwerking is dat er nu 100% natuurlijk, supermals en eerlijk gefokt vlees in de toonbank ligt.

Wat is Natuur-Rundvlees?

  • De koeien/stieren staan in een open, grote buitenstal.
  • De dieren staan niet op betonnen roosters.
  • De koeien/stieren lopen in groepjes (kuddedieren) in een zogenaamde potstal op stro. Hier voelen zij zich het beste op hun gemak.
  • Deze dieren krijgen gecertificeerde voeding. Dit voedsel wordt regelmatig gecontroleerd. Het bevat 100% natuurlijke bestanddelen.
  • Wanneer de dieren ziek zijn wordt geen penicilline toegediend.
  • De koeien/stieren groeien op natuurlijke wijze op. Er worden geen groeiversnellers gebruikt.

Vrij van penicilline
In ons hedendaags voedsel is het van groot belang dat het geen onnodige toevoegingen bevat. Een voorbeeld: De koe is ziek en krijgt penicilline. De koe wordt geslacht en het vlees bevat dus sporen van dit middel. Wanneer de mens ziek is en zijn ziekte moet ook met penicilline bestreden worden, dan zou er een grotere dosis nodig zijn om beter te kunnen worden. Ons natuurlijke rundvlees is vrij van penicilline zodat, indien de mens dit geneesmiddel nodig heeft, er met een lagere dosis volstaan kan worden.

Suikervrij vlees
Ons hedendaagse voedsel zit vol suikers. Kijkt u maar op de bijsluiter van de producten. In heel veel producten worden kruidenmixen verwerkt.
Slagerij de Bruin gebruikt alleen eerlijke, pure kruiden. Zonder toevoeging van suikers.

Meer weten over hoe natuurlijk ons vlees is? Vraag ernaar in de winkel.