Kerstmis 2017

Smakelijke & smaakvolle feestdagen met Slagerij de Bruin!  Logo Kerst

Kerstmis 2017

De kerstdagen staan, traditioneel, voor lekker eten, samen aan tafel, gezelligheid, donker buiten en dus steken we de kaarsjes aan.

Heeft u al bedacht wat u met Kerstmis op tafel zal zetten? Wordt het een 3-gangen kerstdiner, gourmet, fondue of steengrill, of kiest u voor gewoon ‘stamppot boerenkool met rookworst’? Laat u zich leiden door de gelikte reclamecampagnes van de grote supermarkten of kiest u voor het verse, ambachtelijke vlees en (h)eerlijke vleeswaren van uw eigen slager die elk stukje vlees op maat zal snijden en waar het vakmanschap vanaf spat? Vlees – zonder toevoegingen en/of conserveringsmiddelen.

Bij Slagerij de Bruin wordt uw kerstbestelling ’s avonds en zelfs ’s nachts klaargemaakt zodat u vers vlees en verse vleeswaren zal eten met de feestdagen. U kunt uw bestelling ook op zondag 24 december ophalen. Verser kan het toch niet!

Wij wensen u heel gezellige feestdagen.

Slagerij de Bruin

sierrandje

Mals Hollands lamsvlees. Een specialiteit voor het kerstdiner. In overleg met uw vakmanslager is bijna alles mogelijk: lamsbout, lamsracks, lamskoteletjes, gestoofde lamsschouder.Kerstmis lamsvlees

Kip eten? Wij adviseren een mooie polderhoen. Een kalkoen is verkrijgbaar in diverse gewichten; van 2,5 tot wel 8 kilo.

Een gevulde kalkoen, gevuld met gehakt en cranberries, is kant & klaar en wordt gegaard geleverd. Alleen nog opwarmen.          Kerstkalkoen

 

 

Al jaren staat Slagerij de Bruin bekend om zijn 1e klas rundvlees. Enkele tips voor de kerstdagen: mooi stuk rosbief, malse entrecote, botermalse biefstuk (kogel of haas) of maak eens een heerlijk stoofpotje van malse sudderblokjes.

Biefstuk

Carpaccio als voorgerecht is een heerlijke starter. Wij snijden de carpaccio superdun van mooi mals rundvlees in eenpersoonsporties. Carpaccio is dus verpakt in elke door u gewenste hoeveelheid.

Kalfsvlees Super mals kalfsvlees: wat denkt u van een heerlijke kalfsbiefstuk, kalfsoester, kalfspoulet of Vitello Tonnato (gebraden of rauw).

Een varkensfiletstuk is licht gemarineerd en gevuld met paprika, zongedroogde tomaatjes en rode ui.  65 minuten in de oven op 160 graden. Een varkensfiletstuk is in elk gewenst gewicht verkrijgbaar.

VarkensracksEen varkensrack staat prachtig op uw kersttafel. Het is een heerlijk stuk varkensfilet waar de kale ribbetjes er nog half uitsteken. 60 minuten in de oven op 160 graden.

Nog een goede tip om te serveren met Kerstmis is een sappige beenham. Deze is heel gemakkelijk te bereiden en ook in elk gewenst gewicht te krijgen.BeenhamDe beenham, geleverd in een vacuümzak, circa 90 minuten opwarmen in een pan met heet water. U knipt de zak open en snijdt de ham in plakken. Gemakkelijker kan het niet. Beenham is er in diverse smaken.

Rollade 2Maak eens een keuze uit ons uitgebreide rollade-assortiment: wij hebben o.a. runderrollades, varkensrollades, kiprollades, kalfsrollades en lamsrollades. Bepaal zelf het gewenst gewicht en hoeveelheid kruiden. Onze rollades zijn, lekker ouderwets, met een touwtje geknoopt. Varkenshaas

Of wat denkt u van een mooie lange varkenshaas, naturel of gevuld. Wij hebben ook mooie medaillons.

Een varkenshaasschuitje (varkenshaas met ui en paprika in een aluminium schaaltje) zet u 22 minuten in de oven op 180 graden.

Vleeswaren 2

Ook dit jaar hebben de worstmakers van Slagerij de Bruin bijzonder lekkere vleeswaren, paté’s, filet Americain en salades voor u gemaakt.

Denk aan roompaté, wildpaté, peperpaté, notenpaté en er zijn nog diverse andere soorten. Er is een grote sortering schepsalades zoals bijvoorbeeld eiersalade, tonijnsalade, carpaccio salade, Franse lekkernij salade en nog 15 andere soorten. Kom eens langs en laat u inspireren. Gaat uw voorkeur uit naar een salade dan presenteren wij onze heerlijke Kerstsalade. Dit is een rundvleessalade, prachtig opgemaakt met een gevuld eitje, diverse vleeswaren en vruchten. Deze salade kunt u bestellen vanaf 4 personen.

Gourmet – fondue – steengrill

Kwaliteit en service zijn sleutelwoorden bij Slagerij de Bruin. Het varkensvlees voor gourmet, fondue en steengrill is gesneden van de varkenshaas. Kipfilet komt van 1e klas kippenvlees en de biefstuk snijden wij van de kogel. Gehaktschijfjes zijn gemaakt van mager gehakt. Wilt u dus écht lekker vlees voor gourmet of fondue? Dan kiest u voor het kwaliteitsvlees van Slagerij de Bruin. Maak uw keuze uit wel heel veel soorten. Onderstaand een greep uit het assortiment; u stelt zelf uw schaal samen.

Gourmet zelf samenstellen

Kogelbiefstuk – varkensvlees/varkenshaas – kipfilet – kalkoen – mini hamburger – mini vink – tartaar – shoarmavlees – Chinese reepjes – kipreepjes – runderschnitzel – gemarineerd kippenvlee – gemarineerd varkensvlees – mini cordon bleu – mini kipsaté – mini worstjes – gegaarde lapjes – gemarineerde garnalen.

FONDUE: biefstuk – varkensvlees – kipfilet – gehaktballetjes – mini vink – tartaarballetjes – mini worstjes.

VIP GOURMET: haasbiefstuk – varkenshaas – polderhoen kipfilet – kalfsvlees – lamskarbonaadje – mini hamburger – hertenbiefstuk – minivink.

WILDGOURMET: hertenbiefstuk – lamsfilet – kalkoenfilet – haasfilet – eendenborst.

Wild 2

Voor kwalitatief goed wild moet u toch echt bij Slagerij de Bruin zijn. Vers; dus niet uit de diepvries. Ons assortiment is zo groot dat wij hier slechts een handvol tips geven: hertenbiefstuk – kwartel – fazant – reerug – eendenborst – konijn – haas. U vraagt… wij leveren.

Bij uw bestelling ontvangt u een nummer. Wilt u dit nummer doorgeven wanneer u de bestelling komt ophalen. LET OP! Indien u belt naar Zoelmond, dan kunt u ook de bestelling in de slagerij in Zoelmond ophalen. Besteld in Beusichem = afhalen in Beusichem.

Slagerij de Bruin – Zoelmond – 0345 51333

Slagerij de Bruin – Beusichem – 0345 501282

Slagerij de Bruin – Culemborg – 0345 512762